Лепилни точки

October 22, 2011 | posted in: Без категория | by

Лепилните точки на база топлотопими лепила съществено подпомагат реализацията на различни идеи, свързани със закрепването на образци, визитки, брошури, календари, телефонни и кредитни карти, компактдискове и други продукти в списания, вестници, проспекти, каталози, опаковки. Изделията са особено подходящи за издателства и техните сътрудници, фирми производители на опаковки, банкови институции, мобилни оператори, печатници.

Лепилните точки са последната разработка в областта на закрепването на материали. При тяхното производство се използва уникален работен процес, което позволява създаването на преекструдирани, чувствителни при натиск адхезивни точки върху субстрат носител (лайнер).
Дължината на ролите варира от 1000 до 10 000 точки, което прави възможно клиента сам да избере най-подходящия продукт, в зависимост от своите потребности.
Лепилните точки се произвеждат от най-добрите и висококачествени суровини. Те отговарят на FDA изискванията 175.105 и 175.300 и са подходящи за използване хранително-вкусовата промишленост при опаковане на хранителни продукти, като са безопасни при пряк контакт с храните.

Лепилните точки (SuperDots) се предлагат в 5 различни степени на здравина по отношение на залепването: Easy Tak (най-ниска степен на закрепване – предназначени за временно закрепване на леки изделия), Easy-Mid Tak (осигуряват по-силно закрепване, и същевременно лесно отделяне на мострите от материала), Mid Tak (универсални – това са най-широко употребяваните и предпочитани лепилни точки), Ultra Tak (позволяват здраво захващане на вашите мострени материали – подходящи за стабилно закрепване на мостри с по-голямо тегло) и Vertical Hold (предназначени за вертикално закрепване).
Лепилните точки са широко използвани в печатната / полиграфическата индустрия, опаковъчната индустрия, а така също и от компании, работещи в областта на директен мейлинг, довършителна обработка, производители на картички и сувенири и редица други. Те могат в значителна степен да повишат ефективността на вашето производство , тъй като се предлагат в диспенсерна опаковка, която ви позволява директно приложение, без необходимостта от скъпо струващо оборудване за топлотопими адхезиви.
Лепилните точки са алтернатива на топлотопимите лепила, пистолетите за лепило или бавно съхнещите лепила, като не създават опасност от изгаряне, запалване, пушек или безпорядък в работното помещение.

Преимущества при използване на лепилни точки:
- няма необходимост от закупуване на скъпо оборудване;
- не е необходимо време за загряване и подготовка на продукта;
- няма опасност от изгаряне и замърсяване на работното помещение;
- различните дължини на ролите позволяват едновременната работа на по-голям брой работници, което е начин за постигане на по-висока скорост на производството и по-ефективен работен процес;
- използваните лепилни точки оставят малко или не оставят следи от зацапване след тяхното отстраняване от повърхността на мострата;
- позволяват да се запазят скъпо струващите реклами в списанията, тъй като не се наблюдава „оскубване” на повърхността на медията;